Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna BG
|
Wysłany: Pon, 07 Sty 2019, 12:17 Temat postu: obrona pracy doktorskiej - dodatkowy urlop? |
|
|
Dzień dobry,
Niedługo mam obronę pracy doktorskiej, pracuję poza uczelnią. Obecny pracodawca wiedział, iż robię studia doktoranckie i udzielił mi urlopu dodatkowego. Nie wykorzystałam go do końca gdyż za każdym razem prosił o jakiś dokument z uczelni, wskazujący, iż faktycznie w danym okresie potrzebuję wolnego. Studia doktoranckie skończyłam, natomiast teraz zastanawiam się czy przysługuje mi jakiś urlop okolicznościowy na samą obronę albo do przygotowania się do niej? Dzięki wielkie za wszelkie porady . |
|
Powrót do góry |
|
 |
midka Moderator

|
Wysłany: Pon, 07 Sty 2019, 19:45 Temat postu: |
|
|
Urlop szkoleniowy, do którego pracownik jest uprawniony, gdy podnosi kwalifikacje z inicjatywy lub za zgodą pracodawcy, dotyczy m.in. okresu przygotowania i przystąpienia do egzaminu, cyt.:
Art. 103[2]. § 1. Urlop szkoleniowy, o którym mowa w art. 103[1] § 2 pkt 1, przysługuje w wymiarze:(....)
4) 21 dni w ostatnim roku studiów - na przygotowanie pracy dyplomowej oraz przygotowanie się i przystąpienie do egzaminu dyplomowego.
Zatem, skoro urlop nie został wykorzystany w całości, istnieje możliwość, by skorzystać z niego teraz . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|