Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kelly1391
|
Wysłany: Pon, 08 Lut 2021, 20:52 Temat postu: Praca w weekendy |
|
|
Witam . Mam pytanie czy pracodawca może narzucic przychodzenie do pracy w więcej niż polowe weekendow w miesiącu ? . Ogólnie pracuje w galerii handlowej czynnej od pon do soboty w godz 10-21 i w niedziele handlowe od 10 do 19. Grafik układam wg liczby godzin pracy do przepracowania w danym miesiącu .
Przyjmując się do pracy ustalalam ,ze bedziemy pracować polowe weekendów . Czyli np sa 4 soboty w miesiącu to pracuje 2 a 2 mam wolne . Tak też było do czasu kiedy pracowalysmy we 2 . Teraz została przyjęta do pracy 3 osoba i szef narzucil ,ze mamy być w każdy weekend po 2 w pracy . Z czego wynika, że teraz musze pracować w miesiącu 3 na 4 soboty co całkowicie mi nie odpowiada .
Czy są jakieś podstawy prawne regulujące prace w weekendy ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
IrekK
|
Wysłany: Pią, 02 Lip 2021, 15:42 Temat postu: dni wolne |
|
|
Rozumiem, że jest Pani na umowie o pracę? Ja pracując w galerii handlowej dawałem swoją dyspozycyjność, więc nie miałem tego problemu. Jednak wydaje mi się, że pracodawca nie może tego Paniom narzucić, ma to Pani jakoś wyszczególnione w umowie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|